A kezdetekről

Fekete-Cseri Zsuzsanna

“Mindhárom gyerekem megkésett fejlődésű volt anyanyelvi készség hiánnyal. Akkoriban még nem igazán volt hatékony módszer a sajátos nevelési igényű gyermekek kezelésére. Ez arra sarkallt, hogy saját kezembe vegyem a gyerekeim fejlesztését.

Kutakodásomat egy logopédus ajánlására siker koronázta és eljutottam dr. Marton-Dévény Évához, az Alapozó Terápiák alapítójához. Nála tanultam és később Kulcsár Mihályné Pannikánál.

A megszerzett tudással természetesen nem csak a saját gyermekeimnek tudtam hatékonyan segíteni, hanem a környezetemben lévő problémás kicsiknek is. Aztán egyre többen kerestek meg. Egyre szerteágazóbb tudásra kellett szert tennem ahhoz, hogy a kihívásoknak megfeleljek.

Emlékszem egy testvérpárra, ők Siófokról jártak hozzám. Ők így emlékeznek az akkori időkre:”

Fekete-Cseri Zsuzsinak, köszönettel! 

Óvodás kisfiaimat, Dávidot és Ricsit hoztam Zsuzsihoz heti 2-3 alkalommal Siófokról terápiás tornára: egyiküknél a mozgásfejlődés során kimaradt szakaszokat pótolni, másikuknál némi hiperaktivitást kompenzálni. Minden egyes alkalmat nagyon élveztek a gyerekek, mivel ezek játékos, vidám, cuki tornák, foglalkozások voltak. Annak idején nem volt könnyű a bejárás télen-nyáron, de maximálisan megérte! Hogy mégis miért?
Az iskolákban a fiúk végig kitűnőek voltak (számos országos tanulmányi versenyeredménnyel), emellett kyokushin karatéztak (Európa bajnoki címet, ill. a Köztársaság Jó Tanulója – Jó Sportolója címet is begyűjtve).
Kitűnő érettségik után Dávid ma a Pécsi Tudományegyetemen orvostudományt hallgat, Ricsi pedig a BME-n szerzett vörösdiplomáival a BOSCH-nál vezető már, és a jövő önvezető autóin dolgozik fejlesztőmérnökként.

Zsuzsi, köszönjük szépen Neked, mert a mi sikereinkben Te is benne vagy!

Győri Márta

Siófok, 2022. szeptember 17.

A Kerek -Világ Ház Alapítvány megalapítása előtt célunk az volt, hogy a segítségre szoruló gyermekek és családjuk számára elérhetővé tegyük az idegrendszert fejlesztő terápiánkat.

Ezt megelőzően 10 évig ideggyógyász – neurológus támogató segítségével, szakmai irányításával történt a munka és gyűltek a tapasztalatok. 2002-ben anyanyelvi, zenei hallásra épülő módszer alkalmazásával tovább bővültek a lehetőségek. 2006 elejétől a beszédfejlődésben megkésett gyermekek terápiáját is el tudjuk látni. 2014-től oszteopátiás vizsgálat és kezelés is része a tevékenységünknek.

Tevékenységeinket gyermekgyógyász szakorvos, neurológus szakorvos, pszichológus, urológus, logopédus, vision terapeuta, optometrista szakemberek együttműködésével végezzük.

2016. december 31-ével bejegyezték alapítványunkat.

GYEREKSZÁJ: “Ha felnövök, varázsember leszek…”