Csapatunk

Szakmai vezetők:

  • Fekete-Cseri Zsuzsanna
  • Fekete-Cseri Szilárd

Irodavezető:

Gyerekszáj:  – Én azt csináltam ma a legszebben, hogy figyeltem rád…

Fekete-Cseri Zsuzsanna

Egészségfejlesztő, komplex fejlesztő- és alapozó mozgásterapeuta, rekreológus, UT konzulens vagyok.

Érintett szülőként lettem központi-idegrendszert fejlesztő mozgásterapeuta. Később a Szegedi Egyetemen életmód tanácsadást, rekreológiai szervezést és egészségfejlesztést tanultam, majd a Széchenyi István Egyetemen rekreológus szakirányon mesterdiplomáztam. Dr. Gyökössy Bandi bácsi Lelki Vezetői Szemináriumára jártam évekig. Később tanultam oszteopátiát, tagja vagyok az Integrált Orvostudományok Társaságának.

Az utóbbi időben végeztem Mindfullness és EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) tanfolyamot. A legújabb képesítésem Ultrarövid Terápiás Konzulens. Természetes számomra az élethosszig tartó tanulás.

Alapítója vagyok a Kerek-Világ Ház Alapítványnak és munkáját vezető-terapeutaként irányítom. Harminc éve dolgozom Székesfehérváron a családokért, a gyerekekért és a fiatal felnőttekért, hozzásegítve őket a kiegyensúlyozott élethez, boldogulásukhoz. Egészségfejlesztőként heti 2 alkalommal nyújtó-, lazító- és erősítő (stretching) tornát tartok felnőttek számára.

Hobbim a tanulás mellett az edukáció, a tanítás, a zenélés, a mesélés, no meg a sport, kenuzás, motorozás (férjem mögött, utasként :).

Célom az aktív jelenlét az életben.



Fejér Megyei Príma Díj – Közönségdíj – 2019.

Debrecenben születtem, édesanyám középiskolai tanár volt. A Sors szele 2004-ben Székesfehérvárra vetett, itt ismertem meg Cseri Zsuzsit, akinek a révén bepillantást nyertem a mozgásterápiás órákra. Eleinte megfigyelőként voltam jelen, aztán észrevétlenül egyre inkább „bekebelezett” a terápia folyamata, a gyermekcsoportok hangulata. Összeszámolva 2 millió órát beszélgettünk át Zsuzsival a terápiáról, majd 2005-ben el is végeztem az Alapozó Terápiák Alapítványnál a nagytanfolyamot.

Győrött gyógypedagógiai tanulmányokat folytattam, majd végül 2016-ban egészségfejlesztőként diplomáztam, valamint frissítő masszőr képesítést szereztem. Közben elvégeztem a „anyanyelvi zenei fejlesztés” -t Dr. Marton-Dévényi Évánál, a beszédészlelés fejlesztését Dr. Schneider Júliánál, Mindfullness és EFT tanfolyamot Dr. Horváth Juditnál. Jelenleg Kulcsár Gábor (Ch.Med) Integrált Manuális Oszteoterápia képzését folytatom.

Részt vettem a Cseri-Módszer (Holisztikus Mozgásos Személyiségfejlesztő Terápia) megalkotásában, a ma is élő szakmai kapcsolatok kialakításában, a Kerek-Világ Ház Alapítvány létrehozásában, és (jobb híján) én lettem a főnök.

Ezek mellett dolgozom az építőiparban, aranykalászos gazda vagyok, több hangszerrel muzsikálok a Holdkő együttesben, motorozok, fallabdázok (amatőr szinten 5 versenyt nyertem eddig, juhéé), kertészkedek, és rendszeresen fordítok időt a spirituális fejlődésemre.

Fekete-Cseri Szilárd

Tűzkő Klára

Tűzkő Klára, beszédértés-terapeuta és idegrendszeri integrációs mozgásterapeuta vagyok.

A Kerek-Világ Ház-ban edződtem. A kisgyermekes szülők fejlődési tanácsadója lettem.
Magyar szakon végeztem. Érdeklődésem fókuszában már akkor a beszédértés fejlődése állt. Szakdolgozatomat e terület legismertebb hazai képviselője Prof. Dr. Gósy Mária szakmai irányítása alatt írtam. Kutatásom legérdekesebb tapasztalata az volt, hogy hiába a nyelvi megsegítés, iskolás korban lehetetlen behozni a szövegértést érintő lemaradásokat. Épp ezért, szakmai mentorom Fekete-Cseri Zsuzsanna javaslatára elvégeztem az Alapozó Terápiák Alapítvány mozgásterápiás tanfolyamát. A GMP-diagnosztika és terápia, valamint Zsuzsi módszere együtt lehetségessé teszi a valódi változást a későbbi években is a beszéd-, és így a szövegértés terepén is. Évtizedes tapasztalatom után egyre kisebb gyerekek megsegítése felé fordultam. A megelőzés volna ugyanis az igazi irány. Ha elérhetnénk, hogy a gyerekek hatéves korukra a nyelv és beszéd teljes birtoklói lennének, nem kellene ennyi pénzt, időt és energiát tenni a fejlesztésekbe.

16 éves terápiás tapasztalattal rendelkezem. Ez alatt az idő alatt mintegy 170 családdal volt kapcsolatom.

A szülőkkel való kapcsolatot kiemelten fontosnak tartom. Ha a szülő nem tudja követni gyermeke fejlődését, érthető módon elbizonytalanodik. Ha a terapeuta és a szülő kapcsolata jó, együtt valódi gyógyulást érhetnek el.

Ahogy példaképeim, Zsuzsi és Szilárd, én is szüntelenül tanulok. Jelenleg a Perinatus Alapítvány INTEGRATÍV BABATERÁPIA (IBT) képzésén veszek részt angol nyelven Matthew Appleton tanításában. Célom, hogy a születés körüli történések jobb ismerete által, még körültekintőbben segíthessek a hozzám fordulóknak.

A tánc és a túra a kedvenc sportom.
Mottóm: Tudj, láss és dönts szabadon!

Bővebben rólam: https://odaadotekintet.hu/rolam/

Szász Ágotának hívnak, irodavezetőként dolgozom a Kerek-Világ Házban.

Sorsszerű volt, hogy a Kerek-Világ Házhoz kerültem, annak idején csak munkát kerestem, de ma már tudom, hogy olyan helyre találtam, ahol támogatják az egész családom.

Hálás vagyok mindazért a fejlődésért, amit itt megélünk, ezt igyekszem kamatoztatni a saját családomban és munkámban.

Célom: Ezzel a tudással felvértezve segíteni a hozzánk forduló családoknak.

Szász Ágota

Virághné Sági Renáta

A Kerek- Világ Ház Alapítványnál második éve végzek alapozó jellegű mozgásterápiát. Barátságunk azonban több mint 10 évre nyúlik már vissza, azóta kapcsolódom szervesen az Alapítvány munkájához.

Logopédia szakos gyógypedagógusként a mindennapokban tipikus és atipikus fejlődésű gyermekekkel és családjaikkal találkozom. Az intézményi ellátás után jelenleg magánrendelésen fogadom a gyermekeket, esetenként felnőtteket. Elsősorban a beszédészlelés és beszédértés, valamint az artikulációs zavarok terápiájával foglalkozom. Ezen kívül a nyelvlökéses nyelés, valamint a szájlégzés korrekciója is kedvelt területem.

A mozgás- és logopédiai terápiákat kölcsönösen áthatja az a szemlélet részemről, amellyel igyekszem a gyermeket és az általa megjelenített tüneteket, címkék nélkül, összefüggéseiben szemlélni, megfigyelni és a lehetséges háttérokokat feltárni, megérteni. Ebben nagyon sok segítséget, támogatást és tapasztalati lehetőséget kaptam és kapok folyamatosan az Alapítvány szakmai vezetésétől és a kollégáktól egyaránt, melyért nagyon hálás vagyok.

Hitem szerint ott vagyok, ahol lennem kell, és azzal, hogy pont ide értem és itt vagyok, számomra egyre kerekebb a világ.

Kovács Kinga vagyok, óvodapedagógus és bölcsődei nevelő, a Károli Gáspár Református Egyetem-karán óvodapedagógus szakirányon diplomáztam. Pályaválasztásom előtt biztos voltam abban, hogy egy olyan hivatást szeretnék választani mellyel segítséget tudok nyújtani másoknak és mind emellett élvezem azt, amit csinálok. Így esett a választásom a gyerekek szeretete mellett a pedagógusi pályára, melyre azóta már hivatásként tekintek.

Fontosnak tartom, hogy a gyerekek egy adott tevékenységet ne feladathelyzetnek éljenek meg, hanem sokkal inkább élvezzék az együttes tevékenykedést. Munkám során megkerülhetetlennek tartom a szülők támogatását és a gyerekek nehézségeinek leküzdését.

Szükségesnek tartom, hogy szakmai tudásom mindig naprakész legyen, így célom folyamatosan bővíteni, hogy minél több szemléletmódot ötvözve váljak a gyermekek hasznos segítőjévé. Tudásom szélesítése érdekében több tanfolyamot is elvégeztem, melyek közül leginkább a Pek-torna mozgásfejlesztő programot emelném ki, mindemellett a Pannon Egyetem Neveléstudományi Mesterszak képzésének hallgatója vagyok.

Kovács Kinga

Horváth Zsuzsanna

Horváth Zsuzsannának hívnak, végzettségem óvodapedagógus, gyógypedagógus. 1995-ben érettségiztem a Vasvári Pál Óvónői Szakközépiskolában, Székesfehérváron. Első diplomámat a Zsámbéki Katolikus Tanítóképző Főiskola óvodapedagógus szakán szereztem 1999-ben. 7 évig óvónőként dolgoztam, majd jelentkeztem Kaposvári Egyetem Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Főiskolai Kar tanulásban akadályozottak pedagógiája szakra.

Azóta gyógypedagógusként dolgozom Dégen, az általános iskolában. Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő, illetve sajátos nevelési igényű tanulókkal foglalkozom. Munkám során egyéni és kiscsoportos fejlesztőfoglalkozásokat tartok 6-15 éves diákok számára.

Szeretem a munkám, örömmel tölt el mikor a gyermekekkel együtt tevékenykedünk. Segítem őket gyengébb részképességeik fejlesztésében, tanulási nehézségeik leküzdésében. A tanulók fejlődése érdekében nagyon fontosnak tartom a pedagógusokkal, szülőkkel való konzultációt, kölcsönösen segítjük egymás munkáját az eredményesebb fejlődés érdekében. Célom a fejlesztő foglalkozások során a meglévő hiányosságok, lemaradások felismerése, azok minimálisra csökkentése. Törekszem arra, hogy folyamatosan bővítsem ismereteimet, fejlesszem önmagam, ezért igyekszem minél több képzésen részt venni.

2023. januárjában végeztem el a Kulcsár-féle Komplex Mozgásterápiát. 

Ezután kerültem kapcsolatba és ismertem meg a Kerek-Világ Ház Alapítványt és a Cseri-Módszert.

Amennyiben sikerült meggyőznünk, hogy elkötelezettek vagyunk és ránk bízná gyermekét, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!