Terapeuta – Szülő kapcsolata

A hozzánk forduló családokkal hosszútávú együttműködést tervezünk, általában évekig nyomon követhetjük az életüket, a gyermek fejlődése során bekövetkező változásokat. Legtöbb esetben nem csak a gyermek igényel segítséget, hanem a szülők is, akik a kialakult, általuk megoldhatatlannak tűnő nehéz helyzetben úgy érzik, hogy máshol nem találtak megoldást.

Feladatunk összetett: a gyermeket fejleszteni legjobb tudásunk szerint, a szülőt pedig helyzetbe hozni és megerősíteni szülői kompetenciájában.

Amennyiben a szülőnek komolyabb nehézségei, esetleg lelki blokkjai alakultak ki az életvezetésében és gyermeknevelésében, számukra jelenthet megoldást az Ultrarövid Terápia®, mely elérhető tevékenységeink között.

A szülőkkel folyamatosan kapcsolatban vagyunk, mivel hisszük, hogy: Csak közösen érhetünk el sikert!

Folyamatos feedback a szülők felé:
A foglalkozások végén a szülő kap 1-2 perces tájékoztatást a gyermek órai munkájáról. Mivel a gyermekekkel folyamatosan építjük a számukra biztonságos kapcsolatot, esetenként megnyílnak nekünk, bizalmukba fogadnak. Alapvetés nálunk az ítélkezésmentességre törekvés és a diszkréció. Előfordul, hogy gyermekek elmondanak számukra nehéz élményeket, ilyenkor segítjük azok megértését, feldolgozását. Amennyiben a gyermek kéri és a nekünk átadott információ nem veszélyezteti a gyermek testi- lelki- és szellemi egészségét, azt bizalmasan kezeljük.

Minden gyermek szüleinek van lehetősége évi 2 alkalommal egy vezető terapeutával konzultálni. Amennyiben ez kevésnek bizonyul, abban az esetben a szülők kérhetnek plusz alkalmakat, amikor van lehetőségük a felmerült problémák felvetésére, és kaphatnak segítséget a nehézségeik megoldásához.